' Point Of View: Σκηνή ακατάλληλη για... βολεμένους! (vid)

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Σκηνή ακατάλληλη για... βολεμένους! (vid)


Πολύ σωστά καταλάβατε ήδη. Περνώ πάλι σε ευθεία επίθεση προς πλήθος συνανθρώπων μας. Χωρίς πολλά λόγια αυτή τη φορά, αφού το βίντεο, η σκηνή, η ομιλία του Αλ Πατσίνο παρακάτω κυριολεκτικά... μιλά από μόνη της!

Μετά από αρκετά χρόνια είδα ξανά το «Άρωμα Γυναίκας» (Scent of a Woman), μια κλασσική ταινία, διαχρονικότατη, που το 1992 που κυκλοφόρησε κατάφερε να αφήσει πραγματικά εποχή.

Ο Αλ Πατσίνο ήταν εξαιρετικός στη συγκεκριμένη παραγωγή και τα λόγια του αυτά, σε μια εκ των τελευταίων σκηνών της ταινίας, αποτελούν μέχρι και σήμερα μια τεράστια «γροθιά» στην κοιλιά των απανταχού βολεμένων. Όλων εκείνων των ανθρώπων που απολαμβάνουν την όποια εύνοια επειδή είναι πλούσιοι και αυτό τους έχει δώσει δύναμη να πατούν όπως θέλουν τον αδύναμο συνάνθρωπό τους. Γροθιά σε όσους νιώθουν ανώτεροι, καλύτεροι, πιο μάγκες, αλλά και σε όσους δεν παλεύουν για να κερδίσουν αυτό που θέλουν. Η ζωή απλά τους χαρίζεται.

Το ουσιώδες περιεχόμενο των λόγων του Αλ Πατσίνο στο βίντεο αυτό, πραγματικά θα έπρεπε να διδάσκεται σε κάθε νεαρό παιδί!

Το βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους) της μυθικής αυτής ομιλίας:


Κυριάκος Μελλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου