' Point Of View: Facebook-ικές ανησυχίες...

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Facebook-ικές ανησυχίες...

Σαν κλασσικός Έλληνας φοιτητής και γω που σέβεται  τον εαυτό του, χωρίς καλά καλά να έχω σηκωθεί από το κρεβάτι και με την τσίμπλα ακόμη στο μάτι ανοίγω το Facebook,  ακολουθούν φυσικά και Instagram , Snapchat βεβαίως βεβαίως για να μη μείνουν παραπονεμένα , και κάπως έτσι αρχίζει η μέρα ...

 ξεκινάω το scroll down στην αρχική σελίδα  επικεντρωμένος στα check in της προηγούμενης μέρας από καθαρά <<κοινωνικό ενδιαφέρον>> το τονίζω , μέχρι που το μάτι μου πέφτει σε διαδοχικές δημοσιεύσεις του τύπου : <<όλα για κάποιο λόγο γίνονται , κάθε εμπόδιο για καλό κτλ >> που τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από τις υποσημειώσεις του στυλ : << έχουμε φάει όλα τα εμπόδια στη μάπα και το καλό ακόμα να έρθει , αυτός ο λόγος κάπου ξέμεινε στο δρόμο κοκ >>.

Έχοντας γράψει και εγώ  ο ίδιος κάποια στιγμή στο παρελθόν κάτι τέτοια <<βαθυστόχαστα>> - όλοι περάσαμε από τη λεγόμενη εφηβεία-  μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ κατά πόσο έχουν βάση αυτές οι εκφράσεις. Για να μην πολυλογώ και γίνομαι κουραστικός κατέληξα στο ότι τα πράγματα που θέλουμε και ονειρευόμαστε να κάνουμε αξίζει να τα κυνηγήσουμε μέχρι τέλους , αποδεχόμενος βέβαια το ότι αστάθμητοι παράγοντες όπως η τύχη μπορούν να μας εμποδίσουν να καταφέρουμε αυτά που επιθυμούμε. Επίσης δέχομαι το ότι κάποια πράγματα θα γίνουν στην ώρα τους και ότι η οποιαδήποτε πίεση μόνο καλό δεν κάνει . Ένα απλό παράδειγμα είναι όταν έχεις μείνει μόνος σου για αρκετό καιρό και προσπαθείς απεγνωσμένα να βρεις ένα άτομο να μοιραστείς μαζί του όμορφες στιγμές. Καλώς ή κακώς όσο και να το προσπαθήσεις, το συγκεκριμένο κομμάτι είναι καθαρά θέμα timing τουλάχιστον για μένα και θα έρθει τη στιγμή που πρέπει να έρθει.

Με εξαίρεση το παράδειγμα αυτό και κάποια άλλα που ο καθένας μας μπορεί να σκεφτεί μόνος του, πιστεύω πως αν δεν κυνηγήσεις αυτά που θέλεις δε θα έρθουν ουρανοκατέβατα . Μπορεί αρκετοί να έχουν διαφορετική νοοτροπία την οποία και δέχομαι και ποτέ μου δε θα κατακρίνω, αλλά προσωπικά εμένα αυτή η αντίληψη με εκφράζει σαν άτομο και προσπαθώ καθημερινά να την κάνω πράξη.

So keep calm and chase your dreams!  

Γιώργος Πουλορινάκης

1 σχόλιο: