' Point Of View: ΠΡΟΣΕΧΕ!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΣΕΧΕ!

Σχεδόν καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με
διάφορα δυσάρεστα περιστατικά που συμβαίνουν εγχώρια και διεθνώς, ταυτόχρονα. Πυρκαγιές, πλημμύρες, κλοπές, ληστείες, βιασμούς, ανθρωποκτονίες και ότι μπορεί να φανταστεί κάθε νους. Αποφάσισα όμως, να επικεντρωθώ σε ένα περιστατικό άκρως σημαντικό όπως τα προηγούμενα αλλά κυρίως, άδικο τις περισσότερες φορές. Ο λόγος για την θανατηφόρο άσφαλτο.


Προφανώς και δεν είναι δική της η ευθύνη αλλά των απερίσκεπτων οδηγών που προσπαθούν να την δαμάσουν. Διανύουμε τον όγδοο μήνα του 2016 και έχουνε σημειωθεί, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή πάνω από 5.000 οδικά ατυχήματα, εκ των οποίων κάποια κατέληξαν σε εκατοντάδες θανάτους, ενώ άλλα έστειλαν τους οδηγούς στο δωμάτιο της εντατικής. Μικρό είναι το ποσοστό των ελαφρών τραυματισμών.
Μπορείτε άραγε, να αντιληφθείτε την τραγικότητα της κατάστασης ή περιμένετε να συμβεί σε εσάς και στον περίγυρο σας για να το καταλάβετε; Γιατί δεν προσέχεις; Γιατί δεν είσαι ο κύριος του εαυτού σου όταν αποφασίζεις να βάλεις το κλειδί στην μίζα; Γιατί δεν βάζεις φρένο στην αυτοπεποίθηση σου και στην υπερεκτίμηση των ικανοτήτων σου όταν πίνεις; Μην χάνεις τον έλεγχο σου, και όταν έχεις αποφασίσει να το κάνεις, παράτα το το ρημάδι. Μην παίρνεις στην ευθύνη σου την ζωή των άλλων.
Αλλά φταις και εσύ να το ξέρεις! Εσύ που μπαίνεις στο αυτοκίνητο, εσύ που επιτρέπεις να γίνει αυτό. Και τί έγινε αν μαλώσεις και αν τσακωθείς; Το προτιμάς από το να στείλεις κατευθείαν τον άλλον στην φόνισσα; Και πως θα ζεις μετά από αυτό;
Ρε βάλτε λίγο μυαλό. Προσέχετε τους εαυτούς σας! Και αν εσάς δεν σας ενδιαφέρει, υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο εκεί έξω που την ενδιαφέρει. Γιατί θέλεις να "μαχαιρώσεις" τον λόγο που έχεις ζωή; Αυτήν που ζει για σένα!
Μην είσαι τόσο εγωιστής..
Και βάλε μυαλό,
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Ctefanie Kour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου