' Point Of View: Διαχειρίσου τον εαυτό σου

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Διαχειρίσου τον εαυτό σου

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα και εκεί που είχα στερέψει από ιδέες και δεν ήξερα ποιο θέμα να θίξω, βρέθηκα αντιμέτωπη με την περίπλοκη και ανεξέλεγκτη λογική του ανθρώπου. Χρόνια τώρα έχει διαπιστωθεί επιστημονικά, ότι ο άνθρωπος είναι το πιο λογικό από τα ζώα του βασιλείου.
Πράγματι, οι άνθρωποι έχουμε καταφέρει δημιουργία και ανάπτυξη σε αμέτρητους τομείς. Βρήκαμε τρόπους να φροντίζουμε το καλύτερο για την επιβίωση μας, να επιτυγχάνουμε κάθε είδους εξέλιξη ακόμη και στο μεγαλύτερο ακατόρθωτο που μπορούσαμε να σκεφτούμε.
Το ανθρώπινο είδος έκανε τον γύρω του κόσμου, εκμηδένισε τις αποστάσεις και βγήκε βόλτα στο φεγγάρι. Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν ο άνθρωπος κατοχυρώνεται το κατεξοχήν εύλογο ον, είναι ταυτόχρονα τόσο "κουτός".
Το είδος μας έχει καταφέρει να πάρει αποφάσεις για να γκρεμίσει τον πλανήτη και να τον ξανά φτιάξει από την αρχή,  ψάχνοντας τρόπο να κατοικήσει σε άλλο πλανήτη, δεν καταφέρνει όμως να λύνει τόσο απλά τα δικά του προβλήματα. Μόνος του!
Είναι πλέον αμέτρητοι όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι θέλουν και ούτε έχουν σκοπό να μάθουν. Έρχονται σε θέση να πάρουν ριζικές αποφάσεις για την αλλαγή του εξωτερικού τους κόσμου και ποτέ του εσωτερικού. Όταν τα πράγματα έχουν σχέση με τον εαυτό τους, σαν να κατεβάζουν κάθε διακόπτη. Χάνουν τον έλεγχο από τα χέρια τους και εμπλέκονται στο δίλημμα καρδιά ή λογική. Ένα χρόνιο πρόβλημα που δυσκολεύει τις προσωπικές και παράλληλα σημαντικές αποφάσεις τους.
Το παράξενο σε όλη αυτήν την κατάσταση, θα έλεγε κανείς πως είναι η σιγουριά που προϋπάρχει μέσα τους ότι μπορούν να επιβιώσουν μετά από κάθε εμπόδιο. Ότι θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει την εκάστοτε στιγμή κάποιος άλλος.
Δείχνουν ψύχραιμοι κι όμως δεν είναι, και δεν θα είναι ποτέ!
Όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν. Ακόμη και η καλύτερη και η πιο έμπειρη ομάδα επιστημόνων δεν θα καταφέρουν να παρατηρήσουν και να καταγράψουν τον τρόπο, με τον οποίο σκέφτεται, κάθε ανθρώπινος εγκέφαλος.

Από την δική μου μεριά, και καταλήγοντας σε ένα συμπέρασμα από τον παραπάνω συλλογισμό μου, δίνω την εξής συμβουλή, ώστε να αποφεύγετε κάθε παρορμητική πράξη και να λειτουργείτε λιγότερο εκνευρισμένοι στα επόμενα προβλήματα. Πριν βρεθείτε σε θέση να δώσετε μια απάντηση, ή να κάνετε κάτι που επιθυμείτε πολύ και δεν το θεωρείτε σωστό, ή σε τελική ανάλυση είστε αντιμέτωποι να πάρετε μια σημαντική απόφαση για την ζωή σας, μετρήστε αργά μέχρι το 50 διώχνοντας κάθε σκέψη, και στην συνέχεια προσπαθήστε- όσο δύσκολο κι αν είναι- να δείτε το πρόβλημα σαν τρίτος. Σαν να συμβαίνει σε κάποιον άλλον και δώστε μια λύση στο πρόβλημα. Αν αυτό δεν πετυχαίνει, τότε καλό είναι να συμβουλευόσαστε έναν τρίτο, και κατά προτίμηση δικό σας άνθρωπο!!!

Ctefanie Kour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου