' Point Of View: ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ


Λέμε ότι, οι άνθρωποι είμαστε οι "επιλογές" μας. Έχουμε όμως, συνειδητοποιήσει τι πραγματικά σημαίνει το ρήμα επιλέγω;
Σημαίνει, αποφασίζω για το ποιο ή τί προτιμώ μεταξύ δύο ή περισσότερων προσώπων, πραγμάτων, ιδεών και λοιπά.
Πουθενά στον ορισμό δεν αναφέρει ότι διαλέγω κάτι ή κάποιον για να το ή τον μεταποιήσω σύμφωνα με τις δικές μου προτιμήσεις.
Ψάχνω λοιπόν, να βρω και να εντάξω στην καθημερινότητα μου στοιχεία των άλλων που μου ταιριάζουν, με εξελίσσουν και δεν μου προκαλούν σύγχυση.
Επομένως, γιατί, ενώ έχουμε αποφασίσει ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπει στην ζωή μας, μετά από λίγο καιρό αποφασίζουμε ότι τελικά δεν μας κάνει και για να είναι μαζί μας πρέπει να αλλάξει;
Δεν σου φταίει αυτός αν εσύ δεν ήξερες τι έψαχνες. Δεν σου φταίει αυτός αν εσύ άλλαξες ή δεν ήσουν ειλικρινής από την αρχή.
Είναι φυσικό, να επηρεαζόμαστε από ανθρώπους και καταστάσεις με αποτέλεσμα να αλλάζουμε στοιχεία του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς μας. Δεν είναι όμως υγιές, να συμβαίνει επειδή κάποιος ή κάποια άλλη το θέλει.
Η απόφαση είναι προσωπική σου επιλογή.
Τους ανθρώπους μας τους στηρίζουμε, τους ενθαρρύνουμε και τους υπερασπιζόμαστε. Είμαστε πάντα ειλικρινείς απέναντί τους ακόμη κι αν ξέρουμε ότι η αλήθεια πονάει. Φροντίζουμε να τους παρέχουμε τροφή για σκέψη, ώστε να γίνονται πραγματικοί άνθρωποι με αξίες, ιδανικά και ηθική.
Πρώτα όμως και πάνω από όλα οφείλουμε να σεβόμαστε τον
άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας. Όσα χρόνια κι αν γνωρίζεις κάποιον, ποτέ δεν θα γνωρίζεις εξ' ολοκλήρου όλα όσα σκέφτεται, όλα όσα έχει ζήσει, και όλα όσα τον ταλαιπωρούν. Και για να είμαστε τελείως αντικειμενικοί, σεβόμαστε τον εαυτό μας, αν και μόνο αν σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε τις επιλογές μας.  Και προφανέστατα, βέβαια, όταν αυτόν που έχουμε επιλέξει, θέλουμε να τον αποκαλούμε "Άνθρωπο μας" .

Ctefani Kour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου