' Point Of View: Πράγματα που δεν κοστίζουν

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Πράγματα που δεν κοστίζουν


Σε μία κοινωνία που όλα κοστολογούνται, υπάρχουν και αυτά τα "μικρά" πράγματα, εκείνες οι μοναδικές στιγμές που χρωματίζουν την καθημερινή ρουτίνα σου. Μικρές λέξεις όπως φιλία, έρωτας, και οικογένεια, είναι αυτό που λέμε, το αλατοπίπερο στην ζωή μας. 
 Δεν χρειάζεσαι πολλά για να είσαι ευτυχισμένος, όταν τα έχεις αυτά. 
Άνθρωποι που έρχονται στην ζωή μας με κάποιο σκοπό, να μας την κάνουν καλύτερη.
Τους έχεις πάντα μαζί σου ακόμη κι όταν δεν είναι εκεί. Ακόμη κι όταν έχεις καιρό να μιλήσεις μαζί τους. Είναι αυτοί, που όταν θα διηγηθείς σε κάποιον μια γελοία ιστορία σου, πάντα θα πρωταγωνιστούν. Άτομα που όταν σε δουν να πέφτεις, πρώτα θα γελάσουν και μετά θα σε βοηθήσουν να σηκωθείς. 
Ας μιλήσουμε λίγο περισσότερο για τους φίλους. Για τις χωρίς λόγο συζητήσεις που κάνεις μαζί τους, για τις τρέλες που θα σκαρφιστείς να κάνεις και θα πουν ναι, πριν καν τις σκεφτούν, για τις παρεξηγήσεις που δημιουργούνται κι όμως με έναν μαγικό τρόπο πάντα θα λύνονται. 
Θυμήσου εκείνη την φορά, που συζητούσατε σοβαρά, ο καθένας για τα δικά του προβλήματα κι όμως, συνεννοηθήκατε και βρήκατε και λύση. Θυμήσου τότε, που τον στόλισες κανονικότατα για την βλακεία που έκανε και μετά σου είπε, στην επόμενη θα σε βοηθήσω κι εγώ. Μα κυρίως, θυμήσου την μέρα που τον γνώρισες και αμέσως κατάλαβες ότι θα στοιχειώσει τα χρόνια που θα έρθουν. 
Όλοι οι άνθρωποι που έρχονται στην ζωή σου είναι σημαντικοί γιατί από όλους παίρνεις κάποιο μάθημα, είτε μείνουν είτε φύγουν. Αλλά υπάρχουν κάποιοι, που χωρίς μεγάλο κόπο, θρονιάζονται, ριζώνουν και δεν τους κουνάει κανείς. Κι αν έρθει κάποια φορά η στιγμή, να φύγουν από κοντά σου γιατί έτσι τα έφεραν οι συγκυρίες, ξέρεις και τότε ότι πάλι μαζί σου θα είναι. 
Σε μία κοινωνία γεμάτοι από συμφέρον, προβλήματα και άγχος, προσπάθησε μόνο να μην τους ξεχάσεις. Προσπάθησε να δίνεις το παρόν, έστω και από μακριά. Δυστυχώς, φίλε μου, καμία σχέση δεν είναι δεδομένη. 

Υ.Γ. povmag family 

Ctefani Kour 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου