' Point Of View: "Κάνε¨έρωτα

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

"Κάνε¨έρωτα

Ο έρωτας είναι βία, η βία που ξεσπά κι αγκαλιάζει, ζεσταίνει βαθιά, αλλά και παγώνει, που γελά και απαστράπτει, ενώνοντας σφιχτά αλλά και κατακερματίζοντας το σώμα, την ψυχή και το νου. Έρωτας είναι ορμή, η ορμή που κτυπά κι εξυψώνει, συνθέτει και χωρίζει, που μετουσιώνει τη ζωή σε όνειρο ή και σε φρίκη, που ελευθερώνει και ελευθερώνεται, φοβάται και φοβίζει, που χαίρεται με όλες τις μορφές της απόλαυσης, αλλά και πονά.(...) Ο έρωτας είναι βία, η βία που θέτει αλλά και υφίσταται, εξ αιτίας της πολυδύναμης παρουσίας των ανθρώπων, φραγμούς, δημιουργώντας ταυτοχρόνως "απειλή" και ταύτιση, έλξη και απώθηση, γοητεία και υποταγή. Γι'αυτό και βία είναι η ίδια δύναμη και η άλλη ταυτόχρονη μορφή του έρωτα.  Α. Παπαρίζος  

Οι περισσότεροι από εσάς δεν καταλάβατε τι εννοώ και δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα σήμερα. Δυσκολεύομαι τόσο να καταλάβω ήταν πάντα έτσι ή έγιναν από εμάς; Η λέξη "έρωτας" είναι κάτι πιο βαρύ και πιο εσωτερικό από αυτό που φαίνεται. Σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι μόνο η πρόστυχη σημασία που του έχουμε δώσει. Όσο έξυπνοι και να το παίζουμε, οι πρόγονοι μας βάζουν σε όλους μας τα γυαλιά στο συγκεκριμένο θέμα. 
"Κάνω έρωτα" σημαίνει να χρησιμοποιείς όλο σου το σώμα. Να κλείνεις τα μάτια σου και να βλέπεις αυτό που αγαπάς. Η σκέψη σου για τον άλλον να σε κατακλύζει και η μυρωδιά του να σε κυριεύει. Χωρίς να το επιδιώκεις. Έτσι, γιατί απλά έτυχε να συμβεί. Έτσι, πιστεύω, πως είναι και ένας γνήσιος έρωτας. Γίνεται αληθινή αγάπη με όλο το "είναι" σου, να περικλείεται από καθαυτή ηδονή και όχι επιφανειακή. 
Αν, λοιπόν, είσαι γονιός, τι περιμένεις; Μάθε στο παιδί σου πώς να αγαπήσει και πώς να αγαπηθεί. Δίδαξε στην κόρη σου, πως είναι το πιο σημαντικό να νιώσει άνετα με το σώμα της, να μην καθορίζεται από τα "καταραμένα" τηλεοπτικά πρότυπα, πως να εκτιμάει και να σέβεται τον εαυτό της σπιθαμή προς σπιθαμή. Δίδαξε στον γιο σου, πως θα γίνει γνήσιος άντρας, που δεν χρειάζεται να επιβληθεί για να δείξει την δύναμή του, πως να δείχνει την αγάπη του, πώς να σέβεται και να εξυψώνει εκείνη που θέλει δίπλα του.
Στην εποχή που όλα τα έχουμε ξεφτιλίσει, μπορούμε άραγε να κρατήσουμε ατόφια την ευτυχία που πηγάζει από μέσα μας; Δικαιολογείται, να δηλώνει κάποιος ερωτευμένος και να μην ξέρει ούτε τι σημαίνει, ούτε πως πρέπει να νιώσει; 
Είναι το λιγότερο ντροπή μας! 


Ctefanie Kour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου