' Point Of View: Πρόβλημα είναι το πρόβλημα υγείας

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Πρόβλημα είναι το πρόβλημα υγείας

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα, δικά μας ή των άλλων. Όταν συμβαίνει κάτι άσχημο λέμε "γιατί σε εμάς;" και "ούτε στον εχθρό μου" και με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε να τα αποφεύγουμε. Πολλές φορές δημιουργούμε και δικά μας προβλήματα χωρίς να υπάρχουν πραγματικά, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τις σχολικές εξετάσεις και κάνουμε σαν έρχεται το τέλος του κόσμου. 

Τις περισσότερες φορές όσο και να μας ενδιαφέρει να βοηθήσουμε στα προβλήματα των άλλων, γινόμαστε εγωιστές και παρουσιάζουμε τα δικά μας ως τεράστιους γόρδιους δεσμούς. 

Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι έτσι φτιαγμένος ο άνθρωπος ή αν γίνεται όσο μεγαλώνει. Οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα των περικυκλώνουν. Το μυαλό του βομβαρδίζεται με άγχος. Και το άγχος τον κάνει να ξεχνάει όλα όσα έχει. Αρχίζει να παραμελεί τον εαυτό του και την υγεία του στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σκεπτόμενος πως οι καταχρήσεις θα του μειώσουν την νευρικότητα και θα τον ηρεμήσουν αυξάνει συστηματικά την χρήση αυτών, κι ας ξέρει πως αυτά επιβαρύνουν την κατάσταση. Δεν είμαι εδώ για να σε αποτρέψω από τις καταχρήσεις, δεν είμαι ειδικός, θέλω όμως να σου πω πως πρέπει να βάλουμε προτεραιότητα στην ζωή μας την σωματική και ψυχική μας υγεία. Πρέπει να σκεφτούμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. 

Δεν σε προειδοποιεί το αναπάντεχο πριν συμβεί. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις όλα όσα δίνουν νόημα στην ζωή σου.
Δεν λέω να ξεχνάμε τα προβλήματα, να μην τα αντιμετωπίζουμε και να φεύγουμε μακρυά τους, αλλά να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα. 
Πρόβλημα είναι το πρόβλημα υγείας και επιβίωσης και όχι ότι "δεν πρόλαβα να αγοράσω το καινούριο μοντέλο της iphone". Όσο πιο πολλά υλικά αγαθά αποκτούμε, τόσο τα προβλήματα θα αυξάνονται. Δεν θα μας κάνουν αυτά ευτυχισμένους.
Όταν καταφέρουμε να εκτιμήσουμε πραγματικά όσα έχουν αξία, τότε θα γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Ctefanie Kour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου