' Point Of View: Κοινωνιολογία Εκτός

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Κοινωνιολογία Εκτός




Η κοινωνιολογία είναι η επιστήμη της πραγματικότητας καθώς μελετά, αναλύει και βγάζει συμπεράσματα για κάθε φαινόμενο που χαρακτηρίζει την κοινωνία που ζούμε. Απαντά και δίνει λύσεις σε οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά και κοινωνικά ζητήματα, που βοηθούν την συνεχή εξέλιξη αυτής και των μελών της, η οποία άλλωστε εξέλιξη είναι και επιστημονικώς αποδεδειγμένο ο στόχος όλων μας.

Μέσα από την Κοινωνιολογία ο άνθρωπος μαθαίνει να οριοθετείται, να υλοποιεί τους στόχους που βάζει, να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε αδικία εις βάρος του, να παράγει και να αναπαράγει πολιτισμό, γνώση, τεχνολογία και επιστήμη. Κατανοεί τις οικογενειακές, φιλικές, εργασιακές και κοινωνικές σχέσεις. Μαθαίνει να μοιράζεται, να διεκδικεί και να προστατεύει τα ατομικά και κοινωνικά του δικαιώματα, να αποδέχεται την διαφορετικότητα, και κυριότερο απο όλα να παλεύει για την επιβίωση του.
Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Talcott Parsons, η κοινωνικοποίηση και ο κοινωνικός έλεγχος είναι τα απαραίτητα στοιχεία για την δημιουργία ενός ισορροπημένου κοινωνικού συστήματος.
Μια κοινωνία οφείλει να παρέχει στο σύνολο των πολιτών της ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης, καλύπτοντας κάθε ανάγκη τους. Όσο σημαντικά είναι τα φυσικομαθηματικά για την κατανόηση των φυσικών φαινομένων και την ανάπτυξη των ιατρικών, αρχιτεκτονικών και βιομηχανικών κλάδων, εξίσου σημαντικές είναι και οι κοινωνικές επιστήμες, καθώς βοηθούν το άτομο να προσαρμοστεί σε κάθε αλλαγή και μπορεί να επιλύσει σοβαρά προβλήματα κρίσεων.
Συμπερασματικά, η εξέλιξη μας ξεκινάει από την οικογένεια, και ολοκληρώνεται από την εκπαίδευση και τον πολιτισμό μας.  

Ctefanie Kour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου