' Point Of View: Τρομοκρατία

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Τρομοκρατία

Στις μέρες μας ακούμε και βλέπουμε αυτόν τον όρο διαρκώς. Τρομοκρατία: Η συστηματική χρήση ή απειλή βίας ως αντίδραση σε κάποια γεγονότα με διαφόρων ειδών κίνητρα και οφέλη.
Η απειλή, ο εκφοβισμός δεν είναι άλλες απο τις καλύτερες μεθόδους για την ύπουλη χειραγώγηση λαών. Ένας φοβισμένος λαός πώς να μπορέσει να αντισταθεί και να αντιδράσει; Η βία γίνεται εξουσία και ο φόβος αδυναμία.
Σαφώς εδώ δε θα μπορούσα να μην αναφέρω και το ρόλο του φανατισμού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Φανατισμός αρχικά σημαίνει την προσήλωση σε κάποιες αντιλήψεις ανεξάρτητα απο το εάν αυτές είναι ορθές ή όχι, που κρύβει όμως κάποια ατομικά συμφέροντα. Αυτός ο οποίος είναι φανατισμένος είναι ικανός να προβεί σε πράξεις συνήθως καταστροφικές για τους γύρω του αλλά και για τον ίδιο.
Φέρτε στο μυαλό σας τα πιο πρόσφατα παραδείγματα τρομοκρατίας. Επιθέσεις σε χώρες με θύματα άμαχο πληθυσμό, επιθέσεις απο άτομα θρησκευτικά φανατισμένα που έχουν αποδείξει με ποικίλους τρόπους ότι η θρησκεία γι' αυτούς είναι πάνω απ' όλα και απ' όλους, με αποτέλεσμα να θυσιάζουν ακόμα και τους εαυτούς τους ως ένδειξη του πόσο αδίστακτοι μπορούν να γίνουν. Και όχι μόνο! Αρχηγοί λαών να προσπαθούν να επιβληθούν σε άλλους έμμεσα με  <<όπλο>>  την τρομοκρατία και τις απειλές, έτσι ώστε να τους καταστρέψουν είτε οικονομικά είτε πολιτισμικά.
Μα πώς μπορεί κάποιος να ζήσει κάτω απο την επίδραση της ανασφάλειας; Ποιοί πραγματικά ωφελούνται απο αυτό; Είναι νομίζω εμφανές: Αυτοί  που διχάζουν λαούς , επιθυμούν τη φτώχεια και δημιουργούν παρατεταμένη ή μόνιμη οικονομική κρίση ή κρίση αξιών.
Το αντίδοτο αυτού του κακού σχεδίου είναι η ελευθερία του πνεύματος! Αυτός που αισθάνεται ελεύθερος, δε μπορεί ποτέ να υποδουλωθεί!

''An eye for an eye makes the whole world blind.''   M.Gandhi


Ειρήνη Βαρυτιμιάδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου