' Point Of View: Σχέσεις και αποστάσεις!

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Σχέσεις και αποστάσεις!

Καλησπέρα!  Δεν ξέρω ακόμη αν είναι θετικό ή αρνητικό, το γεγονός ότι έπεσε σε εμένα ο κλήρος για την έναρξη και παρουσίαση του ανανεωμένου Point of View Magazino.
Θα ξεκινήσω, λοιπόν, με ένα διαχρονικό ερώτημα, το οποίο κάνει πολλούς να αναρωτιούνται «Πώς καταφέρνω να διατηρώ μια σχέση από απόσταση;»
Αυτή ήταν η ερώτηση που μου έκαναν πριν λίγες μέρες και με έκανε να σκεφτώ αρκετά, για το αν τα καταφέρνω πραγματικά, όντας εδώ και τρία χρόνια μακριά από τα αγαπημένα μου πρόσωπα.
Οικογενειακές, φιλικές και ερωτικές σχέσεις περνάνε σχεδόν πάντα από μια τέτοιου είδους δοκιμασία, είτε πρόκειται για μικρό χρονικό διάστημα, είτε για μεγάλο. Ωστόσο, προφανώς και υπάρχουν βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τις παραπάνω κατηγορίες σχέσεων. Υπάρχει όμως, σίγουρα μια κοινή βάση για όλες. Αν και κατά πόσο, ο καθένας από εμάς είναι διατεθειμένος να μην χαθεί. «Κάθε σχέση είναι υπό τον έλεγχο αυτού που ενδιαφέρεται λιγότερο». Συμφωνώ, δεν είναι ότι πιο ενθαρρυντικό μπορεί να σου πει κανείς, αν όμως το καλοσκεφτείς έτσι είναι. Είναι γνωστό, πως μια  σχέση δεν διατηρείται μονόπλευρα.
Προσωπικά, έχω δει ζευγάρια που χωρίζονται από αμέτρητα χιλιόμετρα κι όμως έχουν πιο υγιή σχέση από άλλα με καθημερινή, άμεση τριβή. Ανάλογες, καταστάσεις εντοπίζονται και στις σχέσεις μεταξύ φίλων.
Μην γελιόμαστε, είμαστε τα παιδιά των media, η γενιά με «το κινητό στο χέρι» και μας είναι τόσο δύσκολο(!), να στείλουμε ένα μήνυμα όταν ρουτινιάζουμε καθημερινά στο messenger; Δεν είμαι εδώ για να σου πω πόσο συχνά θα στέλνεις μήνυμα ή θα τηλεφωνείς, αλλά για να σου δώσω τροφή να σκεφτείς λίγο περισσότερο πως τίποτα, δεν είναι ακατόρθωτο όταν είναι αμφίδρομο. Μην λες ότι σου λείπει κάποιος όταν εσύ ο ίδιος δεν προσπαθείς.
Και αν από την άλλη είσαι από εκείνους που συνεχώς προσπαθούν και δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε αγαπητέ/ή μου φίλε/η, σου ανακοινώνω πως ήρθε η ώρα για το ξεκαθάρισμα της ζωής σου. Θυμήσου ότι δεν θα άφηνες εύκολα στο σπίτι σου άχρηστα αντικείμενα να σου γεμίζουν τα ράφια, όπως επίσης και με μεγάλη δυσκολία θα αποφάσιζες να εγκατασταθείς σε ένα χωρίς χώρο και βρώμικο σπίτι.
Αυτή είναι η ζωή σου και αυτό είναι το μέλλον σου. Μην αναλώνεσαι με κανένα παρελθόν που «ορκίζεται» να γίνει μέλλον, όταν δεν προσπαθεί να είναι παρόν. Μπορεί να μην είναι εξολοκλήρου στο χέρι σου ή συντήρηση μιας οποιασδήποτε σχέσης, είναι όμως η διακοπή της.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, σας καλωσορίζω εκ νέου στο POVmag, με την ανανεωμένη και πολλά υποσχόμενη νεανική ομάδα του. Είμαι η Μαρία Στεφανία Κουρίδου (CtefanieKour), και σας εύχομαι να έχετε μια καλή εβδομάδα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου