' Point Of View: Τα μυστικά για τα τέλεια Pancakes

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τα μυστικά για τα τέλεια Pancakes

Αν αν είσαι φοιτητής και βαρέθηκες να τρως μακαρόνια,μακαρόνια και μακαρόνια, με μία μικρή διακοπή για μακαρόνια, πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις pancakes.Είναι πανεύκολο,δε χρειάζεται καμία γνώση μαγειρικής,δε χρειάζεται ιδιαίτερα υλικά και κυρίως δε χρειάζεται χρόνο.

Υλικά: 
1 αυγό
1 κούπα αλεύρι
3/4 της κούπας γάλα
2 κουταλιές του γλυκού baking powder
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε λιώνοντας το βούτυρο σε ενα μπρίκι ή στα μικροκύματα.

Σε ενα μπώλ βάζουμε τα στερεά υλικά δηλαδή το αλεύρι,το baking powder και το αλάτι.

Σε ενα αλλο μπώλ ρίχνουμε το αυγό και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγογδάρτη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να αφρίσει ωραία το μείγμα.

Προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.

Τώρα είναι η στιγμή που ενώνουμε τα δύο μείγματα. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μείγμα του αυγού,χτυπώντας το συνεχόμενα με τον αυγογδάρτη.Περιμένουμε το μείγμα να απορροφήσει όλο το αλεύρι προτού ρίξουμε την επόμενη κουταλιά. (Αν δέν κάνουμε τη διαδικασία αυτή το μείγμα θα σβωλιάσει.)Στο τέλος θα έχουμε ένα πολυ ωραίο χυλό.

Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί γύρω στα 15 λεπτά.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε λίγο βουτυρο και το απλώνουμε.

Με μία κουτάλα προσθέτουμε λιγο απο το μείγμα(αναλόγως πόσο μεγάλα τα θέλουμε) στο τηγάνι. Αμέσως θα αρχίσει να φουσκώνει. Θα καταλάβουμε οτι πρέπει να το γυρίσουμε όταν κάνει παντού μπουρμπουλίθρες και όταν ξεκωλάει πάρα πολύ εύκολα. Αν δούμε οτι παίρνει πολύ χρώμα χαμηλώνουμε το μάτι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για κάθε pancake,προσθέτοντας μια στο τόσο λίγο βούτυρο στο τηγάνι.

Σερβίρουμε τα pancakes γλυκά ή αλμυρά.

Θωμάς Λαμπρόπουλος

1 σχόλιο:

  1. πολυ καλη συνταγη , καλογραμμενες οδηγιες!
    Τα pancakes μου βγηκαν τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή