' Point Of View: Greece Race for the Cure

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Greece Race for the Cure


Βρέθηκα για πρώτη φορά, φέτος, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο προς υποστήριξη του αγώνα κατά του Καρκίνου του Μαστού, τον οποίο διοργανώνει από το 2009, το "Άλμα Ζωής". Προς έκπληξη μου, διαπίστωσα το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που κρύβουν μέσα τους πολλοί από εμάς και ένιωσα μια βαθιά ικανοποίηση ως γυναίκα, ως κοινωνιολόγος και ως κυρίως ως άνθρωπος. 

 Είναι πραγματικά, άξιο θαυμασμού το έργο που πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του Μαστού από το 1988. Ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε από γυναίκες που είχαν έρθει αντιμέτωπες με την νόσο, και με την βοήθεια μιας κοινωνικού λειτουργού, με σκοπό να βοηθήσουν κάθε γυναίκα-παθούσα. 




Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού,"Άλμα Ζωής", στόχο έχει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ενημέρωση των γυναικών, σχετικά με την συγκεκριμένη νόσο, η οποία ολοένα και αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Λέγεται ότι 1 στις 8 γυναίκες ανά τον κόσμο, θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού, μια φορά στην ζωή της. 
Σύμφωνα με έρευνες και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εντοπίζονται στην χώρα μας κάθε χρόνο 6000 νέα περιστατικά και χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο έρχονται αντιμέτωπες με την εν λόγο ασθένεια. 
Ωστόσο, χάρη στην επιστήμη και την τεχνολογία που εξελίσσονται, έχει γίνει πλέον δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, γεγονός άκρως σημαντικό ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Στην εποχή που διανύουμε, πρωτεύοντα ρόλο για την αντιμετώπιση μιας ασθένειας, έχει η πρόληψη. Είτε αναφερόμαστε στον Καρκίνο του Μαστού, στον HIV είτε, στο AIDS κ.α.

Γνωρίζω τα καθημερινά προβλήματα ρουτίνας που ασφαλώς καταλαμβάνουν τον καθένα από εμάς, αλλά αν καταφέρουμε και παραμερίσουμε έστω και λίγο τον εγωισμό μας και κοιτάξουμε δίπλα μας, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν και σημαντικότερα από αυτά και ας μας φαίνονται βουνό. Είναι και δική σου και δική μου ευθύνη η ψυχοκοινωνική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ένας οροθετικός, μια γυναίκα που έχει υποστεί χημειοθεραπείες και ντρέπεται να κυκλοφορήσει χωρίς καπέλο ή σκουφάκι ή ένα παιδί που αντιμετωπίζεται ως "διαφορετικό" επειδή παλεύει για την υγεία του. 
Είναι ευθύνη μου και ευθύνη σου, να κάνουμε αυτόν τον κόσμο λιγάκι πιο ανθρώπινο, λιγάκι πιο "χρωματιστό".  

Για περισσότερες πληροφορίες για το "Άλμα Ζωής", μπορείτε να επισκεφτείτε την δική τους ιστοσελίδα: https://www.almazois.gr/

Ctefnie Kour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου