' Point Of View: Τραγούδια και αναμνήσεις

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Τραγούδια και αναμνήσεις

Συνδέουμε τραγούδια με ανθρώπους και χάνουμε στιγμές, για να θυμηθούμε όσες θα έπρεπε να ξεχάσουμε. Βγαίνεις έξω για να διασκεδάσεις, και ξαφνικά σε κλάσματα του δευτερολέπτου βρίσκεσαι σε έναν τελείως δικό σου κόσμο, με άλλα πρόσωπα, ίσως διαφορετικό μέρος κάποιες φορές και σίγουρα σε άλλη χρονική στιγμή. 
Σίγουρα, δεν είναι πάντοτε κακό να αναπολείς στιγμές με παρέα που σε έκαναν ευτυχισμένο,  που ποτέ δεν θέλεις να ξεχάσεις και πάντα επιθυμείς να ξανά δεις. Σε αυτό το σημείο, η μουσική ενώνει τους ανθρώπους. Όταν ένα συγκεκριμένο κομμάτι αλλιώς το τραγουδάς με συγκεκριμένη παρέα και αλλιώς μόνος σου. Δεν έχει την ίδια ένταση και ενέργεια.
Από την άλλη όμως, είναι και εκείνα που συνδυάζονται με έντονες στιγμές με έναν μοναδικό και ξεχωριστό άνθρωπο. Τραγούδια που όταν τα ακούς, παρακαλάς να ξεχάσεις όλα εκείνα που κάποτε ήταν η τέλεια καθημερινότητα σου, με τον τέλειο άνθρωπο δίπλα σου. Σε αυτό το σημείο πάλι, η μουσική χωρίζει ανθρώπους, στιγμές και ωραίες αναμνήσεις.
Εύκολο να το λέω, αλλά η άποψη μου είναι πάντα να προχωράμε παρακάτω. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρνουμε να νικήσουμε το ίδιο μας το μυαλό, να μετατρέψουμε ότι μας ενοχλεί σε γνώσεις που μας κάνουν καλύτερους. Ένα τραγούδι μπορεί να μας δίνει ενέργεια για καινούριες εμπειρίες καινούριους στόχους και το θάρρος να μην φοβηθούμε ξανά κάνουμε λάθη. 

Ένα τραγούδι μπορεί να σου θυμίσει φίλους από την παιδική ηλικία που έχεις ξεχάσει, μπορεί να γίνει ο νέος σου έρωτας και η χειρότερη ανάμνηση που είχες ποτέ. Μπορεί να προκαλέσει οποιοδήποτε συναίσθημα, εσύ όμως αποφασίζεις ποιο από όλα θα νικήσει.  

Ctefanie Kour.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου