' Point Of View: Jesus Christ Superstar

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Jesus Christ Superstar

Το Jesus Christ Superstar ειναι η πρώτη ροκ όπερα που ανέβηκε στον κόσμο,ενα μιούζικαλ με μεγάλη πορεία και πολλές επιτυχίες από το 1971 όταν και πρώτο προβλήθηκε στο Brodway.
Το μιούζικαλ που παίχτηκε με επιτυχία σε πάνω από 40 χώρες ξεσήκωσε αντιδράσεις ,που αλλού; μα στην Ελλάδα. Ενώ μέσα παιζόταν ένα έργο που υμνεί τον Χριστό,έξω άνθρωποι με χαμηλό επίπεδό προσέβαλαν με χυδαίους χαρακτηρισμούς τους συντελεστές του μιούζικαλ και προέβησαν μάλιστα και σε βανδαλισμούς. Όλα αυτά στο 2018,ας μην το ξεχνάμε. Βρέθηκα λοιπόν,εχθές στην Ιπποκράτους στο θέατρο Ακροπόλ με εκλεκτή παρέα να παρακολουθήσω το πολυβραβευμένο μιούζικαλ. Πέρα από το ότι ήθελα να δω ένα τόσο σημαντικό θέαμα ,ανάμεσα στους συντελεστές βρίσκεται και ένας καλός μου φίλος τον όποιο θα ήθελα και να ευχαριστήσω για τις προσκλήσεις.

Τώρα όσο αφορά το μιούζικαλ, τι να πρώτο πούμε;;Από την σκηνοθεσία μέχρι τον σχεδιασμό του βίντεο όλα ήταν εξαιρετικά.Με την μουσική του Andrew Lloyd Webber και τους στοίχους του Sir Tim Rice η επιτυχία ήταν, είναι και θα είναι σίγουρη. Οι ηθοποιοί μας χάρισαν μια θεσπέσια συνολική παρουσία οπτικά και ηχητικά καθώς οι φωνές τους ήταν συγκλονιστικές. Οι όλες οι σκηνές ήταν ιδιαίτερες,ακόμα και η σκηνή του Νίκου Μουτσινά ήταν αυτό που έπρεπε εκείνη την στιγμή για να χαλαρώσει κάπως το βαρύ κλίμα,όμως η σκηνή της σταύρωσης ήταν απλά επική. Η παράσταση ήταν ανατρεπτική,συγκηνιτική και ιδαίτερη. Θα νομίζει διαβάζοντας κάποιος ότι υπερβάλω,μα αν δεί μόνος του,αυτό που είδα ,τότε θα καταλάβει ότι δεν υπερβάλω. Δυστυχώς οι παραστάσεις τελειώνουν σύντομα ,οπότε όποιος θέλει να το δει καλό είναι να βιαστεί.Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.
Piero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου