' Point Of View: + ΚΑΙ -

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

+ ΚΑΙ -



                                        

 

  Έχει τύχει ποτέ να αναρωτηθείς τί είδους άτομα έλκεις κοντά σου; Αν εστιάσεις καλύτερα θα συνειδητοποιήσεις ότι ταιριάζεις με αυτά είτε επειδή εμφανίζουν ομοιότητες με εσένα είτε επειδή είναι διαφορετικά. Συνηθίζεται να ερχόμαστε πιο κοντά με αυτά που θυμίζουν λίγο και τον εαυτό μας και αυτό είναι ακριβώς που μας αρέσει. Μας αρέσει το όμοιο, είναι οικείο και νιώθουμε ασφάλεια.

    Απο την άλλη, οι διαφορές είναι αυτές που δοκιμάζουν τη σχέση, την οποιαδήποτε σχέση, ή τη δυναμώνουν. Συναναστρέφοντας με την ομοιότητα καλλιεργείται το αίσθημα της δύναμης, της ελευθερίας και της σιγουριάς. Άτομα με διαφορετική προσωπικότητα απο τη δική μας η αλήθεια είναι πως κινούν το ενδιαφέρον. Ανοίγουν τους ορίζοντές μας και δημιουργούν προβληματισμούς, είτε δυσάρεστους είτε ευχάριστους!

Σαφώς και δε φτιαχνόμαστε όλοι απο το ίδιο υλικό, και εδώ κρύβεται το ενδιαφέρον!

Αλλά τί είναι αυτό που ψάχνουμε στους άλλους; Τί μας ''τραβάει'' και τί μπορεί να μας κρατήσει δίπλα τους; Ο καθένας είναι καταδικασμένος να ψάχνει στους άλλους την ομοιότητά του, θέλοντας να διατηρήσει τη διαφορετικότητά του.

 Ας το παραδεχτούμε: Αγαπάμε τον άλλον για αυτά που μας ενώνουν, αλλά δεν τον ξεχνάμε για αυτά που μας χωρίζουν!

Η διαφορετικότητα δε θα πρέπει να εκλαμβάνεται εχθρικά και απειλητικά. Όλοι διαφέρουμε με όλους σε κάτι και όλοι έχουμε κάτι να μας συνδέει. Το ανόμοιο ίσως κάποιες φορές να μας φοβίζει και να είναι κατακριτέο, αλλά φυλάει μέσα του άλλες εμπειρίες που σίγουρο είναι πως θα θες να εξερευνήσεις.


Ειρήνη Βαρυτιμιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου