' Point Of View: Γιορτινό μακιγιάζ- makeupbymarymar (pics)

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Γιορτινό μακιγιάζ- makeupbymarymar (pics)

Οι περισσότερες κοπέλες ψάχνουν τελευταία στιγμή τα ρούχα, τα παπούτσια και τα μαλλιά για το ρεβεγιόν. Η ομάδα του Point Of View Magazino, σας έχει την λύση για ένα μακιγιάζ που θα εντυπωσιάσει. Η Μαρία μοιράζεται μαζί μας τις γνώσεις της στην τέχνη του μακιγιάζ και σας τις παρουσιάζουμε. 
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της με τους εξής τρόπους
Facebook: 
Μαρία Κκ. https://www.facebook.com/profile.php?id=100004127736496
Instagram: 
(προσωπικό προφίλ) https://www.instagram.com/marymar48/
(makeuponpoint) https://www.instagram.com/makeupbymarymar/

  • Πριν ξεκινήσετε, αν και προαιρετικό, πολύ καλή θα ήταν η τοποθέτηση βάσης μακιγιάζ ή ενυδατικής κρέμας, σε όλη την επιφάνεια του προσώπου για ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα. 
  • Στην συνέχεια, εφαρμόζουμε το κατάλληλο για το δέρμα μας foundation είτε με ένα νωπό σφουγγαράκι είτε με το χέρι, προσέχοντας όμως να μην υπάρχουν τυχόν διχρωμίες στο πρόσωπο. 
  • Διαλέγουμε ένα concealer που να ταιριάζει στις αποχρώσεις μας και το εφαρμόζουμε σε τριγωνικό σχήμα κάτω από τα μάτια μας, στο κέντρο του κούτελου, κάτω από το κενό των ζυγωματικών μας και όπου αλλού θεωρούμε πως χρειάζεται. Πάλι κάνουμε ένα πολύ καλό blend με νωπό σφουγγαράκι.  


  • Προαιρετικά κάνουμε bake με loose powder σε απόχρωση banana, τοποθετώντας την με νωπό σφουγγάρι στα σημεία όπου βάλαμε και concealer προηγουμένως, αλλιώς απλώνουμε μια καλή πούδρα σε όλο το πρόσωπο και την αφήνουμε να "ψηθεί". 

  • Περνώντας στα μάτια, τοποθετούμε μια βάση για σκιά σε όλο το βλέφαρο και ξεκινάμε χρησιμοποιώντας την μαύρη σκιά την οποία εφαρμόζουμε στο κινητό βλέφαρο σε σχήμα αμύγδαλο. 

  • Στην συνέχεια χρησιμοποιούμε την καφέ σκιά για να κάνουμε blend και mix στην κόγχη του ματιού. Με μία κρεμ σκιά εξισορροπούμε το βάψιμο τοποθετώντας την κάτω ακριβώς από το φρύδι. Φροντίζουμε να σβήνεται η μία σκιά μέσα στην άλλη με ένα πολύ καλό blend. 
  • Ολοκληρώνοντας το μακιγιάζ των ματιών, εφαρμόζουμε μαύρο glitter ακριβώς πάνω από την μαύρη σκιά. 
  • Στην συνέχεια, με ένα καθαρό πινέλο πούδρας, αφαιρούμε την πούδρα, η οποία έχει "ψήσει" όλο το μακιγιάζ μας. Με ένα πινέλο ματιών για λεπτομέρεια, τοποθετούμε λίγη από την μαύρη σκιά στο κάτω βλέφαρο, κάνοντας πολύ καλό blend, ενώ με ένα μαύρο μολύβι γεμίζουμε προσεκτικά την εσωτερική υγρή του ματιού μας. 
  • Έπειτα, περνάμε στο λεγόμενο contour. Θα περιμένατε να χρησιμοποιήσω κρεμώδη προϊόντα όμως, επέλεξα τις πούδρες διότι είναι πιο εύκολο για μια κοπέλα να δημιουργήσει ένα μακιγιάζ στο σπίτι, χωρίς να χάσει πολύ χρόνο και χωρίς να δυσκολευτεί. Παίρνουμε, λοιπόν, το πινέλο για το ρουζ μας και με την άκρη του βρίσκουμε το κενό ανάμεσα στα ζυγωματικά και στο σαγόνι μας, όπου και θα εφαρμόσουμε ένα bronzer με ματ αποτέλεσμα. Παρόμοια, τοποθετούμε και στο μέτωπο (tip: όσο πιο κοντά στα φρύδια φτάνει το bronzer, τόσο πιο πολύ θα μικραίνει το κούτελο- δεν το παρακάνουμε!), στο πιγούνι και στο προγούλι. Επίσης, για πιο "λεπτή μύτη", εφαρμόζουμε προϊόν στο ύψος των φρυδιών μας, στο tip της μύτης, και ενώνουμε τα σημεία με 2 ίσιες γραμμές. Σβήνουμε με πολύ καλό blend. 
  • Με ένα πινέλο βεντάλια και το αγαπημένο μας highlighter, εφαρμόζουμε σε ζυγωματικά, κέντρο μύτης και κόκκαλο φρυδιών. 
  • Επίσης, δεν ξεχνάμε να δώσουμε σχήμα στα φρύδια μας, με ένα βουρτσάκι και ένα μολύβι φρυδιών, γιατί δεν θέλουμε να χαθούν με ένα τόσο έντονο μακιγιάζ! 
  • Προσθέτουμε μια γενναιόδωρη στρώση mascara στις βλεφαρίδες μας. Προαιρετικά, χρησιμοποιούμε ένα ζευγάρι false lashes για πιο έντονο αποτέλεσμα, το οποίο δεν ξεχνάμε να ενώσουμε με τις δικές μας, τοποθετώντας μια ακόμη στρώση mascara αφού κολλήσουν.

     
  • Τελευταίο και απαραίτητο βήμα, είναι τα χείλη. Εμείς επιλέξαμε ένα καφέ-σοκολατί χρώμα έτσι ώστε να συνδυαστεί με το καφέ της κόγχης και να εξισορροπήσει όλα τα χρώματα στο μακιγιάζ μας. Εναλλακτικές αποχρώσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι: nude, ροζ και μπεζ, ή για πιο edgy εμφανίσεις μαύρο. 


                                                                                                           
Μοντέλο: Μαρία Παπανικολάου
Φωτογραφίες: Ctefanie Kour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου