' Point Of View: Τα Μυστικά Για Τα Τέλεια Μανιτάρια Σωτέ

Sunday, 1 November 2015

Τα Μυστικά Για Τα Τέλεια Μανιτάρια Σωτέ

#WorldVeganDay σήμερα και λέω να σας δείξω πώς να μαγειρεύετε σωστά τα μανιτάρια στο τηγάνι.
Ένα υλικό που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην vegan κουζίνα, μοναδικό,πολύ νόστιμο,πολύ θρεπτικό και πάρα πολύ εύκολο να μάθεις να το μαγειρεύεις σωστά.




Πρώτα απόλα να ξεκαθαρίσουμε τι θα πεί <<σωτάρω>>.Οι περισσότεροι όταν βλέπουν να μαγειρεύεις κάτι σε τηγάνι θεωρούν οτι <<τηγανίζεις>>.Οχι απαραίτητα.Το σωτάρισμα ουσιαστικά είναι το μαγείρεμα σε πολύ δυνατή φωτιά και σε πολύ λίγη λιπαρή ουσία. Αντιθέτως το τηγάνισμα γίνεται σε πολύ μεγάλη ποσότητα λιπαρής ουσίας.(πχ τηγανιτές πατάτες)

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ:

1 μικρή συσκευασία μανιτάρια φρέσκα
Λίγο λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πάρα πολύ καλά.
Όσο πιο πολύ καίει τόσο καλύτερα.

Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι(2 κουταλιές της σούπας περίπου).
 Ρίχνουμε τα μανιτάρια μέσα αφού τα έχουμε κόψει σε φέτες.
Δέν πλένουμε τα μανιτάρια γιατί θα τα καταστρέψουμε.
Μπορούμε να τα καθαρίσουμε αν θέλουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.

Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε το νερό που περιέχουν τα μανιτάρια να βγεί έξω.
Οπότε απλώς τα ρίχνουμε μέσα και δέν τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν πολύ ωραίο χρώμα από την μία πλευρά.
Έχει μεγάλη σημασία η φωτιά να είναι πολύ δυνατά. 
Όταν πάρουν ωραίο χρώμα απο όλες τις πλευρές είναι έτοιμα.

Αλατοπιπερώνουμε,σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως(αλλιώς θα αφήσει όξινη γεύση στο φαγητό).
Προσθέτουμε το θυμάρι,σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε.Τόσο απλά!

Θωμάς Λαμπρόπουλος

No comments:

Post a Comment