' Point Of View: Η σχέση Νεας Δημοκρατίας-Μαρινάκη

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η σχέση Νεας Δημοκρατίας-Μαρινάκη

Ζούμε τις τελευταίες μέρες ένα θέατρο από την πλευρά της νέας δημοκρατίας.
Τα γεγονότα και το παρελθόν δυστυχώς για κάποιους δεν αλλάζουν.
Ειλικρινά δεν έχει σημασία ποιο κόμμα είναι ,όποιο κόμμα το έκανε θα έλεγα τα ίδια. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης κόντρας μεταξύ Π.Καμμένου και Ε. Μαρινάκη.
Στο άρθρο αυτό το οποίο ξεκάθαρα αποτελεί προσωπική γνώμη και έρευνα,δεν πρόκειται να γράψω θεωρίες συνωμοσίας ή εικασίες .Όσα γράφω είναι είτε καταθέσεις είτε άρθρα του παρελθόντος τα οποία ουδέποτε διαψεύστηκαν.Γενικά δεν θέλω να μακρηγορήσω,ούτε να κάνω ένα τεράστιο άρθρο,όσο είναι δυνατόν .

Όλη η ιστορία ξεκίνησε το όταν το «Noor One» εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Πρίν ασχοληθούμε με την υπόθεση να πούμε ότι το άρθρο αυτό το γράφω γιατί η νέα δημοκρατία ζήτησε προχθές 06/07/17 εξεταστική για τον υπουργό Π. Καμμένο. Είναί ξεκάθαρο ότι η ΝΔ τάχθηκε υπέρ του Ε. Μαρινάκη με τον οποίο έχει στενότατες σχέσεις.Με την εξεταστική ζητά τη διερεύνηση τυχόν πολιτικών και ποινικών ευθυνών του Υπουργού Εθνικής Άμυνας από τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.



Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015, λίγους μήνες μετά μια σειρά μυστηριωδών θανάτων, που συνδέθηκαν με το «Noor 1». Όπως η δολοφονία της 19χρονης Αρχού Σερίφι Ζιντάστι, κόρης Τούρκου επιχειρηματία που εφημολογείτο ότι είχε εμπλακεί στην υπόθεση, και η εκτέλεση του Ιρανού Αχμέτ Σαχίντ, που διέφυγε μυστηριωδώς από την Αθήνα τη νύχτα των συλλήψεων. Επίσης, στον Ερυθρό Σταυρό κατέληξε ο προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό 41χρονος, τουρκικής καταγωγής, Σερχάν Μπασκάλ, που εθεωρείτο από τους «εγκεφάλους» της διακίνησης των 2,1 τόνων ηρωίνης, ενώ παρόμοια «τύχη» είχε και ο 32χρονος Ινδός μηχανικός του «Noor 1», Σιράσταβα Ντεμπράτ Kουμάτ, που κατέληξε στη μονάδα εμφραγμάτων του Τζανείου Νοσοκομείου.

Ο Ε. Μαρινάκης κατηγορείται από διάφορους κύκλους ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από το ναρκοπλοίο, επίσημα για την υπόθεση στις 18/07/16, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους για το αδίκημα της διαμετακόμισης των δύο τόνων ηρωίνης τον εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη και τον ναυλομεσίτη Γιώργο Μπουρδούβαλη, κρίνοντας ότι και οι δύο είχαν ενεργό ρόλο στη ναύλωση του «Noor 1» και τη μεταφορά του παράνομου φορτίου από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα. Εάν δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, κινδυνεύουν με ποινές ισόβιας κάθειρξης. Τρεις άνδρες τουρκικής καταγωγής κρίθηκαν επίσης ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών.Για απλή συνέργεια ένοχοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης Φάρος, Βασίλης Κουρούβανης και ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας Αιμίλιος Κοτσώνης, που συνδέθηκαν –κατά περίπτωση– με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση του «Noor 1».
Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι
Μάκης Γιαννουσάκης
42 χρόνων, εφοπλιστής. Στη βίλα του στη Φιλοθέη βρέθηκαν 557 κιλά ηρωίνης. Γιος του Μιχάλη Γιαννουσάκη που το 2009 δολοφονήθηκε στο δικό του μπαρ, το «Mike’s Irish Bar». Ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στην Κηφισιά και από το 2012 της ναυτιλιακής εταιρείας G-Tankers Petroleum με έδρα την πόλη Σάρτζα των Εμιράτων. Διατηρούσε βενζινάδικο στη Λιοσίων, ενώ είχε αγοράσει και το πλοίο Aristo από εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη. Μεταξύ άλλων επιχειρηματιών και εκδοτών, συνδεόταν τα τελευταία χρόνια με φιλία με τον πρόσφατα αποθανόντα Μάκη Ψωμιάδη που τον βοήθησε όταν απειλήθηκε στη φυλακή.
Αρχικά δήλωσε άγνοια για τα ναρκωτικά, όμως στην απολογία του δέχτηκε ότι γνώριζε. Αποδέχεται τη συνεκμετάλλευση του πλοίου, χαρακτηρίζει τον Κοτσώνη «φίλο του» και υποδεικνύει τον Γιώργο Μπουρδούβαλη ως τον άνθρωπο που του πρότεινε τη μεταφορά την οποία όμως αρνήθηκε.
«Μου είπε ότι το είχε ξανακάνει χωρίς πρόβλημα κι ότι τα χρήματα για τη δουλειά θα μεταφέρονταν σε μια νέα εταιρεία στη Σάρτζα όπου ήταν και η δική μου. Τόσο μεγάλα ποσά δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλιώς. Γι’ αυτό συστήθηκε η Arab Waves. Ετσι, αποκρύπτονται τα φυσικά πρόσωπα με αυτές τις εταιρείες μιας χρήσης και δεν παρουσιάζονται ούτε διαχειριστές ούτε ιδιοκτήτες» (απόσπασμα κατάθεσης). Φέρεται να χρωστά σε συγκατηγορούμενούς του αρκετά χρήματα ενώ συνεργάτες του έχουν εμπλακεί στην υπόθεση εκφόρτωσης, μεταφοράς και αποθήκευσης της ηρωίνης.
 Γιώργος Μπουρδούβαλης
59 χρόνων, συνταξιούχος ναυτικός, καπετάνιος από το 1987 ώς το 1999. Γνωστός στη δικογραφία ως Captain George. Κατέβηκε πρώτη φορά στην περιοχή του αφορολόγητου πετρελαϊκού παραδείσου Ντουμπάι το 1986 ως υποπλοίαχος και αργότερα πλοίαρχος στην εταιρεία της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Εκτελεί εδώ και 15 χρόνια καθήκοντα διευθυντή, υπεύθυνου ναυλώσεων και συγκρότησης πληρωμάτων στην εταιρεία «Horizon» (πρώην ΦΑΛ). Θεωρείται ο ο άνθρωπος που έπρεπε να συμβουλευτεί όποιος πήγαινε να κάνει δουλειά στο Ντουμπάι («Δεν υπήρχε καμία δουλειά που να έπαιρνε η “Ηοrizon” και να μην παίρνει προμήθεια ο Μπουρδούβαλης», λέει γι’ αυτόν ο Γιαννουσάκης).
Η εταιρεία «Horizon» αγόραζε πετρέλαιο από τον Μάκη Γιαννουσάκη, τον οποίο είχε γνωρίσει ο Γ. Μπουρδούβαλης στο Ντουμπάι. Οπως λέει ο ίδιος, του τηλεφώνησε από την Ελλάδα ο γνωστός του, Αιμίλιος Κοτσώνης, με τον Παντελή Καλαφάτη (ιδιοκτήτης του πλοίου) και του ζήτησε να βοηθήσει να βρεθούν ναύλα για το «Noor One».
Αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τα ναρκωτικά και ισχυρίζεται ότι δεν έχει δει ποτέ το ίδιο το πλοίο. Ισχυρίζεται ότι επικοινωνούσε με τον Γιαννουσάκη διότι του χρωστούσε χρήματα, ενώ με τον Κοτσώνη είχε συνεργαστεί σε περίπου 24 δουλειές με πετρέλαια. «Αν έβρισκε φορτίο, το κανόνιζε με τον Νιχάντ [επίσης συνεργάτης της “Horizon”] κι εγώ κανόνιζα να σταλεί το πλοίο και να παραλάβει το φορτίο και ρυθμίζαμε τους επιθεωρητές που θα μέτραγαν τη μετάγγιση» (από κατάθεσή του).

Αιμίλιος Κοτσώνης
54 χρόνων. Ιδιοκτήτης εταιρείας πολυτελών οχημάτων στον Αλιμο, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τον κέρδισε η ναυτιλία και ο Ολυμπιακός, στη σύνθεση του οποίου μπήκε τον Σεπτέμβριο του 2010 με αρμοδιότητα «υπευθύνου στο τμήμα προμηθειών».
Λίγους μήνες νωρίτερα απέτυχε να εκλεγεί στον Δήμο Γλυφάδας με την παράταξη του τότε υποψηφίου δημάρχου και μετέπειτα υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Από το 2012 ασχολείται με μεσιτείες πετρελαιοειδών στο Ντουμπάι. Στις 23 Δεκεμβρίου του 2013 δέχτηκε δολοφονική επίθεση από αγνώστους και ανταπέδωσε τα πυρά.
Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ήταν ο άνθρωπος του Μαρινάκη στο Ντουμπάι και αναλάμβανε όλες τις εκεί επιχειρηματικές δραστηριότητές του με συχνότατες επισκέψεις και ακριβές διαμονές.
Ο Κοτσώνης γνώριζε καλά τους Ελληνες κατηγορούμενους και θεωρείται ο άνθρωπος που «έκανε την κουμπαριά» για το «Noor One». Γνώρισε τον Γιαννουσάκη το 2012 μέσω του κουμπάρου του τελευταίου Στέλιου Διονυσίου, καθώς όλοι μαζί έπαιζαν… μπιρίμπα.
Από τις συνομιλίες του κοριού της ΕΥΠ (2012) φέρεται να λέει ο ίδιος σε συνομιλητή του «Αν μου βάλει τον Ελληνα, αυτόν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής για πλοίαρχο, μου το πάει στο Πορτ Σάιντ, καβαλάει ο άλλος και συνεχίζει...».
Ισως αυτή η εμπιστοσύνη εξηγεί την επιλογή του να έχει δικηγόρους που υπερασπίζονται την ηγεσία της Χρυσής Αυγής στη δίκη. Στη Σάρτζα (Εμιράτα) δημιούργησε την Arab Waves που τελικά δεν λειτούργησε ποτέ.
Ηταν παρών, σύμφωνα με τις περισσότερες, καταθέσεις, στις κουμπαριές για την αγοραπωλησία και τη διαχείριση του πλοίου. Η ιδιοκτήτρια του πλοίου αναφέρει συγκεκριμένα ότι για κάθε κίνηση του πλοίου ακόμα και το πότε θα έφτανε στην Ελλάδα ενημερωνόταν αυτή και ο σύζυγός της Π. Καλαφάτης από τον Αιμ. Κοτσώνη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνους»: «Το όνομα του Αιμ. Κοτσώνη φέρεται να εμπλέκεται όπως αποκάλυψε ο κοριός της ΕΥΠ και σε παράνομο εμπόριο τσιγάρων πάλι μέσω ναυτιλιακών εταιρειών σε άλλη υπόθεση με 29 κατηγορούμενους».
Στις απολογίες του στην ανακρίτρια αρνείται κατηγορηματικά κάθε κατηγορία, ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία σχέση με το πλοίο και κατηγορεί για ψευδείς ισχυρισμούς τους Μάκη Γιαννουσάκη, Παντελή Καλαφάτη και Κωνσταντίνα Αλεξανδρή.

Όλες οι κατηγορίες κατά του Μαρινάκη πηγάζουν από την εμπλοκή του Κοτσώνη στην υπόθεση καθότι υπήρχε άμεση σχέση μεταξύ των δυο σε επιχειρήσεις άλλα και στον Ολυμπιακό.
Ας πάμε όμως αρχικά στο 2009 και σε άρθρο του Βήματος στο 2010

Το κέφι είχε ανάψει. Η τσικουδιά και το κόκκινο κρασί έρρεαν άφθονα. Ήταν λίγες ημέρες μετά το Πάσχα του 2009. Στο σπίτι του κρητικού καλλιτέχνη κ. Μανώλη Κόνταρου στα Χανιά ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί προσκεκλημένοι του. Κεντρικά πρόσωπα του τραπεζιού ήταν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο σύζυγός της κ. Ισ. Κούβελος και ο κουμπάρος τους, ο εφοπλιστής κ. Ευ. Μαρινάκης. Οι μαντινάδες άρχισαν να φτιάχνουν ωραία ατμόσφαιρα και ο κ. Μαρινάκης παρακολουθούσε ήρεμος. «Ζω, αναπνέω και ποθώ την τιμημένη ώρα, πρωθυπουργό για να σε δω, συντέκνισσά μου Ντόρα» ήταν η πρώτη μαντινάδα που άκουσε η παρέα, για να ακολουθήσει και άλλη μία από τον κ. Κόνταρο: «Αστέρι της πολιτικής, με δάσκαλο πατέρα, σίγουρο είναι θα γενείς πρωθυπουργός μια μέρα». Η κυρία Μπακογιάννη, αρκετά ευδιάθετη, μοίραζε χαμόγελα δεξιά κι αριστερά. Εξάλλου εκείνη την εποχή ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την αρχηγία της ΝΔ.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μαρινάκης έγινε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός με 67%, μια εξέλιξη που χαροποίησε την κυρία Μπακογιάννη, η οποία δεν αποκλείεται πλέον να βρίσκεται μαζί με τον σύζυγό της συχνά πυκνά στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Πάντως η σχέση της κυρίας Μπακογιάννη με τον κ. Μαρινάκη δεν είναι τωρινή και πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, αφού ήταν φίλοι από την παιδική τους ηλικία. Εξάλλου ο πατέρας του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Μιλτιάδης Μαρινάκης ήταν στενός πολιτικός φίλος του πατέρα της κυρίας Μπακογιάννη, του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ.Μητσοτάκη. Ο πατέρας Μαρινάκης ήταν επί 12 χρόνια (1978-1989) δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και με προτροπή του κ. Μητσοτάκη πολιτεύτηκε το 1985 και το 1986 και αντικατέστησε τον κ. Α. Ανδριανόπουλο στη Βουλή, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα δημάρχου Πειραιά.
Αυτή η στενή σχέση των δύο οικογενειών ενισχύθηκε περισσότερο το 1998, όταν ο κ. Μαρινάκης πάντρεψε την κυρία Μπακογιάννη και τον κ. Κούβελο και έγιναν σύντεκνοι.
Θεωρείται ζήτημα χρόνου πότε ο κ. Μαρινάκης θα μπει και στα ΜΜΕ δημιουργώντας άλλη μία βάση στήριξης για τις επιχειρήσεις και για την κουμπάρα του.
Η στελέχωση του νέου επιτελείου του Ολυμπιακού από τον κ. Μαρινάκη έδωσε τροφή για περαιτέρω σχόλια για την κυρία Μπακογιάννη. Και αυτό διότι διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ανέλαβε ο κ. Ν.Καραχάλιος, επί σειρά ετών γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ την εποχή που Γραμματέας του κόμματος ήταν ο στενός του φίλος κ. Ευ.Μεϊμαράκης, που στήριξαν την κυρία Μπακογιάννη.
Σημ. Το άρθρο δημοσιεύτηκε   27/06/2010

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε η συνομιλία μεταξύ της βουλευτή της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών Άννας Καραμανλή και του καταδικασθέντος σε δέκα χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση του «Noor 1» –του χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης–, πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακού Αιμίλιου Κοτσώνη.
Σημ. Βλέπουμε και  το 2012 καλές σχέσεις μεταξύ του κύκλου Μαρινάκη και της ΝΔ
Οι τηλεφωνικές συνομιλίες, που έχουν προκύψει από νόμιμη καταγραφή της ΕΥΠ η οποία ερευνούσε –εν αγνοία όλων– τον κ. Κοτσώνη, έγιναν το 2012, λίγες ημέρες μετά την εκλογή της κ. Καραμανλή ως βουλευτή. Οι δύο συνομιλητές έχουν προφανώς, όπως αποδεικνύεται από τη συνομιλία, στενές κοινωνικές επαφές, γεγονός αναμενόμενο αφού η κ. Καραμανλή υπήρξε επί χρόνια αθλητικογράφος ενώ ο κ. Κοτσώνης ήταν στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνομιλία έγινε δύο χρόνια πριν από την εξάρθρωση της σπείρας του «Noor1», τη δράση της οποίας η κ. Καραμανλή δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι γνώριζε.
Οπως προκύπτει από τη συνομιλία, ο κ. Κοτσώνης και ο κύκλος του φέρεται να έχουν τη δυνατότητα να κινούν τα νήματα αναφορικά με ποια πρόσωπα θα εκλεγούν βουλευτές. Μάλιστα, η κ. Καραμανλή εμφανίζεται να κατηγορεί τον συνομιλητή της, εκφράζοντας πικρία ότι «δεν τη βοήθησαν στις εκλογές», αλλά αντίθετα επιλέχθηκε να δοθεί βοήθεια σε άλλα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα ονόματα: Αρβανιτόπουλος, Γιακουμάτος και Καλογερόπουλος. Το Documento παρουσιάζει αυτούσιο μέρος των συνομιλιών.
Ο διάλογος
Νόμιμη καταγραφή ΕΥΠ 18/7/2012
Συνομιλία Αιμίλιου Κοτσώνη – Αννας Καραμανλή
Ζ1_70512222 (ηχητικό, το παρακάτω)
Η Άννα του λέει ότι δεν τη βοήθησαν στις εκλογές και ότι έπεσαν όλοι επάνω στον Αρβανιτόπουλο και δεν βάλανε ούτε άρθρο της στη «Μετρό» ούτε τίποτε. Και συνεχίζει λέγοντας ότι όταν γίνει υφυπουργός Αθλητισμού θα την παίρνει ο Μαρινάκης τηλέφωνο και θα τον γράφει στ’ αρχίδια της… Και συνεχίζει ο Αιμίλιος…
Αιμίλιος Κοτσώνης: Άκου να σου πω τώρα κάτι… Και να το ξέρεις… Εάν είναι να γίνεις υφυπουργός Αθλητισμού, μόνο αυτός μπορεί να το κανονίσει.
Άννα Καραμανλή: Ναι… είδα πώς το κανόνισε… Πώς ασχοληθήκατε με μένα… Αν ήθελε, θα μ’ έβαζε…
Αιμ.Κ.: Σου λέω… αν είναι κάποιος που μπορεί να το κάνει… εγώ πιστεύω πως είναι αυτός.
Αν.Κ.: Και γιατί δεν το ’κανε λοιπόν;
Αιμ.Κ.: Γιατί δεν θέλει να το κάνει τώρα;
Αν.Κ.: Α… καλά… όταν θα γίνει δηλαδή… θα είμαι υποχρεωμένη σ’ αυτόνα. Μπερδεύεσαι μάλλον… Εγώ είμαι από τη Θεσσαλονίκη, δεν είμαι κανένα λιμό…
Αιμ.Κ.: Ναι… αλλά έχει δύναμη… Τι να τον κάνουμε τώρα…
Αν.Κ.: Εντάξει, έχει δύναμη… Αλλά όχι άμα με βάλει την επόμενη φορά θα προσκυνήσουμε στον Βαγγέλα… Μπερδεύεσαι… Ετσι; Δεν με βοήθησε κανείς. Ασ’ το τώρα.
[…]
Αν.Κ.: Να σου πω… Με θεωρείς χαζή… Δεν ξέρω εγώ αν με βοήθησαν, πόσο με βοήθησαν και ποιοι με βοήθησαν;
Αιμ.Κ.: Γιατί οι ψήφοι ήταν πάρα πολλοί.
Αν.Κ.: Ναι.
Αιμ.Κ.: Το να μιλήσω τώρα εγώ να πάρεις 100 ψήφους, 150 ή 200 δεν είναι κάτι… Κατάλαβες;
Αν.Κ. Το ξέρω… Ούτε παιχνίδι κάνατε με τους οπαδούς ούτε τίποτα. Δώσατε γραμμή Α’ Αρβανιτόπουλος σφικτά και Β’ Παναγιωτόπουλο και Γιακουμάτο.
Αιμ.Κ. Στον Πειραιά… Ο Γιακουμάτος εντάξει, είναι πολλά χρόνια φίλος, ρε συ…
Αν.Κ. Εμένα δεν με είπατε ούτε σ’ έναν άνθρωπο.
Αιμ.Κ. Κι ο Γιακουμάτος, που το είχα συζητήσει, μου είχε πει εγώ την Αννούλα θα τη βοηθήσω.
Αν.Κ. Ναι, ναι… καλά.
Αιμ.Κ. Εντάξει… Ετσι μου είπε ο άνθρωπος.
Αν.Κ. Εντάξει στα λόγια, Αιμίλιέ μου… Λες και δεν ξέρεις…
Αιμ.Κ. Εγώ δεν ξέρω τι κάνανε και στην ουσία αν μπορούσανε να κάνουνε, αλλά εγώ οι άνθρωποι οι οποίοι ήξερα εκεί πέρα μέσα ήταν τρεις, ο ένας ήταν ο Γιακουμάτος, ο άλλος ήταν ο Αρβανιτόπουλος και ο άλλος ήταν ο Καλογερόπουλος, εγώ άλλον άνθρωπο δεν ήξερα.
Αν.Κ. Οπως ξέρεις, ο Καλογερόπουλος δεν βοήθησε.
Αιμ.Κ. Εμένα μου είπε ότι βοήθησε πάρα πολύ.
Αν.Κ. Στο Αιγάλεω βγήκα 14η… Ηταν η χειρότερή μου εμφάνιση.
Αιμ.Κ. Ε.. εντάξει… Μπορεί να μη βοήθησε το Αιγάλεω… Μπορεί να βοήθησε η Γλυφάδα.
[...]
Αν.Κ. Με τον Ιωαννίδη χάρηκε ο Βαγγέλης; Ή όχι; Αυτός είναι βλάκας;
Αιμ.Κ. Εγώ δεν τον πάω…
Αν.Κ. Βλάκας και αλήτης…
Αιμ.Κ. Οχι… Εγώ πιστεύω ότι είναι πουλητάρι.

Το καλοκαίρι του 2016 οι σχέσεις Μαρινάκη ΝΔ, είναι πιο έντονες
Τα γενέθλιά του στο χωριό του στα Χανιά επέλεξε να γιορτάσει ο εκδότης των Παραπολιτικών, της Επένδυσης και της Freddo Γιάννης Κουρτάκης.

Τον κ. Κουρτάκη τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Ισίδωρο Κούβελο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης με την σύζυγό του Δανάη, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης με τη σύζυγό του Σούλα, ο πρώην γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο Στέλιος Νικηφοράκης με την σύζυγό του Ρένα Μανιουδάκη, πολλοί δημοσιογράφοι από τα Μέσα που διευθύνει ο εκδότης, καθώς και συγχωριανοί του.
Σημ. Ο Γ. Κουρτάκης  είναι στενός συνεργάτης του Ε. Μαρινάκη






Επίσης να πούμε ότι ο σύζυγός της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι στενότατος συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη και χειρίζεται δουλειές για λογαριασμό του στο Λονδίνο, ενώ στον περυσινό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό έφτασε στο γήπεδο της Τούμπας με το λεωφορείο της ομάδας του Πειραιά. 

Ο σύντροφος της Αλεξίας Μπακογιάννη, Ανδρέας Παπαδόπουλος, εργάζεται στον όμιλο των "Παραπολιτικών" του Γιάννη Κουρτάκη, που δηλώνει στενός φίλος και είναι το δεξί χέρι του εφοπλιστή, ενώ τον είχε συνοδεύσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ο Μάκης Βορίδης είναι δικηγόρος του εκδότη της εφημερίδας "Παραπολιτικά", Γιάννη Κουρτάκη. 


Πιθανότατα οι κόντρα των δύο προσώπων να ξεκίνησε  από αυτό το γεγονός το 2008
Από το 1:35
Ασφ. Μαρινάκη: Ποιός ακούμπησε τον Κ.Μαρινάκη
Π. Καμμένος: Ο υπουργός (Σημ.  Το 2007 διορίστηκε Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή)
Ασφ. Μαρινάκη: Ποτέ τον Κ.Μαρινάκη,Αρχ*** είναι το αφεντικό μου





Το αστείο της όλης υπόθεση είπε πριν λίγες μέρες ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν έχει καμία ιδίτεση σχέση με τον Ε. Μαρινάκη ενώ οι δυο οικογένιες έχουν ιδιαίτερες σχέσεις απο το 1978 και ο Ε. Μαρινάκης είναι κουμπάρος της αδερφής του Ντόρας Μπακογιάννη…
Παναγιώτης Κόντος
Πηγές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου