' Point Of View: Γυναικεία Πρότυπα (pics)

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Γυναικεία Πρότυπα (pics)

Είναι γνωστό ότι οι αλλαγές σε μια κοινωνία έρχονται μετά από κάποιον πόλεμο ή μετά από μια γενικότερη οικονομική κρίση. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα φαινόμενο το οποίο μπορεί να επιφέρει αλλαγές, οι οποίες όμως δεν είναι τόσο μακροχρόνιες. Αναφέρομαι στην "μόδα", η οποία μπορεί να αλλάξει τους ανθρώπους μιας κοινωνίας, έστω και αν αυτή η αλλαγή είναι απλώς φαινομενική. 

Κάθε εποχή έχουμε μια διαφορετική κολεξιόν, ενώ κάθε χρόνο η μια τάση διαδέχεται την άλλη, με αμέτρητα σχετικά άρθρα και αφιερώματα να κατακλύζουν τα social media, αλλά και τις εκπομπές στην Τηλεόραση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεχύνονται στα μαγαζιά, προκειμένου να αποκτήσουν όλα όσα επιτάσσει η μόδα. Άλλωστε ποιος δεν θέλει μια ανανέωση, κάποια στιγμή; 
Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα, που μπορεί να δημιουργήσει πολλά περισσότερα:         Τα πρότυπα. 
Δεν είναι εύκολο να ξεφύγει κανείς από αυτά, διότι καθορίζουν το εισιτήριο σου για την κοινωνία που ζεις, το αν και κατά πόσο θα είσαι ή θα γίνεις αποδεκτός/η από τους άλλους. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ότι αφορά εξ' ολοκλήρου τις γυναίκες, σίγουρα τα τελευταία 50, αν όχι 100 χρόνια. Ωστόσο τις τελευταίες δεκαετίες έχει αντίκτυπο και στο ανδρικό φύλο. 
Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από γυναίκες παλαιότερης αλλά και νεότερης εποχής, που κατείχαν και κατέχουν τον πρωτεύοντα ρόλο της εμφάνισης. 
  

Δεκαετία '50

Marilyn Monroe




Δεκαετία '60
Audrey Hepburn

Δεκαετία '70
Farrah Fawcett

Δεκαετία '80
Madonna 

Δεκαετία '90
Monika Bellucci


Σήμερα
Beyonce

Kim Kardashian



Όπως προανέφερα είναι θετικό να θέλει κάποιος να ανανεώνεται, αν αυτό του δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι όμως, αρνητικό να γίνεται υποχείριο των βιομηχανιών που το μόνο που θέλουν είναι να πουλήσουν τα προϊόντα τους και έτσι χρησιμοποιούν τις persones κάθε εποχής για διαφήμιση. Πολλά κοριτσάκια αλλά και μεγαλύτερες σε ηλικία κοπέλες και κυρίες, υιοθετούν κάθε τι που υπάρχει στην εμφάνιση και στην καθημερινότητα αυτών των προτύπων. Δεν έχουμε όλη την ίδια ζωή, (ευτυχώς!) -και αυτό είναι που μας κάνει ξεχωριστούς. 
Πώς περιμένουμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να γινόμαστε δυνατοί, αν αυτό που είμαστε δεν έχει καμία σχέση με εμάς;  Η λογική και η ευφυΐα του ανθρώπου έγκειται στο να έχει την ικανότητα να διακρίνει τα χρήσιμα που θα τον εξελίσσουν και τα άχρηστα που όχι μόνο θα τον αφήσουν στάσιμο, αλλά και μπορεί αργότερα να τον "εξαφανίσουν". 
Ο καθένας μας είναι διαφορετικός, με διαφορετικές ανάγκες. 

Ctefanie Kour 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου