' Point Of View: Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί!

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί!

 Όταν καταλάβουμε αυτήν την ειδοποιό διαφορά, θα λυθούν πολλές απορίες στο μυαλό μας!

 Οι καταστάσεις, τα γεγονότα ακόμα και οι σχέσεις σε όλο το φάσμα τους μας διδάσκουν καθημερινά, πόσο διαφορετικά θα λειτουργήσω εγώ, εσύ, ο διπλανός, ο γείτονας και ο περαστικός στο απέναντι πεζοδρόμιο.

 Συχνά σε παρεΐστικες συζητήσεις θα ακούσεις: ''Μα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό!;''. Γιατί πολύ απλά δεν λειτουργεί σαν εσένα. Σύμφωνα με τον χαρακτήρα του, με την ψυχοσύνθεση του, με τα βιώματα του θεώρησε ότι ήταν το σωστό να πράξει έτσι και αυτό έκανε. Τελειώνει η κουβέντα εκεί! Γιατί να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου και να πεις: αχ, εγώ δεν θα το έκανα έτσι! Δες που βάζεις τον εαυτό σου πάλι ως γνώμονα.
  Δεν υπάρχει λόγος να δυσανασχετείς από τις λάθος, κατ εσένα, πράξεις των άλλων.
Ας δούμε σε αυτό το σημείο πως λειτουργεί η λογική. Το αριστερό ημισφαίριο είναι υπεύθυνο για να επεξεργάζεται πληροφορίες με λογικό τρόπο, σε αντίθεση με το δεξί, που εμπλέκεται με τα συναισθήματα και τη φαντασία. Οπότε, αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι ότι για να υπάρχει ισορροπία και γαλήνη, θα πρέπει να τα συνδυάσεις και τα δύο αντίστοιχα. Πολλές φορές όμως, η όποια ανισορροπία στα δύο ημισφαίρια περιορίζει τις ικανότητες μας για επιτυχημένες σχέσεις.

Και τώρα θέσε ένα ερώτημα στον εαυτό σου: Θα πρέπει να παρεξηγείς τους γύρω σου; Πρέπει να κρατάς κακία; Είναι λογικό να κατακρίνεις έναν διαφορετικό άνθρωπο από εσένα;
Χριστίνα Φούκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου